2011 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Albumas: The Rapture - In the Grace of Your Love (2011)



Suderinti, sujungti šokių muziką ir roką – uždavinys ne šiaip sau. Daug kas bando, mažai kam pavyksta. Geriausiai tai pasisekė Primal Scream, bet tai neblogai buvo padarę ir The Rapture, kurių 2003-iųjų Echoes pelnytai susilaukė gausybės liaupsių. Jame maišomas indie rokas bei disco, ir viskas tikrai gražiai sukrenta į vieną krūvą išvengiant kičo. Įrašas tikrai vertas pasiklausymo. Penkis pastaruosius metus šie vyrukai tylėjo, bet šiemet nusprendė vėl priminti apie save ir grįžta su naujuoju In the Grace of Your Love. Jame vėl bandoma pakartoti Echoes sėkmę atnešusį receptą. Tiesa, rezultatas gal ir ne visai toks, kokio norėtųsi.
Penkeri metai pakankamai ilgas laiko tarpas. Per jį spėjo daug kas pasikeisti. Pasikeitė ir muzikos scena. Todėl po tokios ilgos pertraukos nusprendusi sugrįžti grupė visada rizikuoja pasirodyti esanti lyg savotiškas praeities reliktas. Nesmagu tai pripažinti, bet The Rapture kaip tik ir ištiko toks likimas. Tie šokių aikštelės ritmai paįvairinti gitaros garsais ir sintezatorių pacypavimais skamba kažkaip per daug jau senamadiškai. In the Grace of Your Love atrodo tarsi rastas prieš dešimt metų užantspauduotoje laiko kapsulėje. Jokių naujienų grupė nepasiūlo, o tiesiog bando naudoti seniai patikrintą taktiką.
Jeigu Žalios devynerios mus ko ir išmokė, tai to, kad seni užkeikimai veikia... Bent jau kartais... Ši tiesa galioja ir The Rapture muzikai. Kai kurios iš naujųjų dainų skamba tikrai neblogai. Štai pavyzdžiui pirmasis singlas „How Deep Is Your Love?“ kerta iš peties. Intensyvus ritmas, vis besikartojantis pianino melodijos motyvas, šiokia tokia saksofono partija, išraiškingas vokalas – daina iš tiesų vykusi ir užkabinanti. Taip ir matai kaip šokių aikštelėje liaudis iš dūšios traukia pagrindinę kūrinio frazę. Smagi bei įdomi yra ir „Children“. Melodija lyg ir kažkur jau girdėta, bet tie sintezatoriai bei pritariantys balsai sukuria puikią atmosferą ir per priedainį visas asociacijas tiesiog pamiršti. Dar yra linksmiausia albumo dainuška pavadinimu „Come Back to Me“, paįvairinta kiek juokingai skambančiu akordeanu. Išgirsti pirmuosius akordus ir nejučia imi laukti, kol kažkas uždainuos rusiškai, o čia...
Tačiau tai tik keli geresni epizodai šiaip jau gana nuobodžiame albume. Visų pirma, In the Grace of Your Love atrodo paprasčiausiai per ilgas. Jo dainos kažkokios ištęstos, perspaustos. Tie disco ritmai labai greitai atsibosta. Sunku klausytis šešių minučių kūrinio, kuriame melodija iš esmės visada išlieka statiška, tarsi užstrigusi. Ir tokių dainų yra absoliuti dauguma. Vokalisto „oh oh oh“ ir panašiai kartojasi pernelyg dažnai. Kartais net spėja sukelti ir šiokį tokį erzeliuką.  Grupei lyg pristigo sąžiningumo redaguojant įrašą. Dažną dainą taip ir norisi sutrumpinti kokiomis pora minučių. Dėl to jos tikrai nenukentėtų. Dargi atvirkščiai. Juk vis tiek jose vis kartojami tie patys motyvai.
The Rapture sugrįžimas nelabai pavyko. Kelios geros ir įdomios dainos tik šiek tiek išblaško tą nuobodolį, kurį skleidžia visas įrašas. Grupei tarsi pritrūko idėjų. Įrašas tikrai labai monotoniškas ir blankus. Nesinori nurašyti šios tikrai talentingos kompanijos, bet jiems tiesiog vertėtų susimąstyti apie tai ar jie dar turi ką mums pasakyti. In the Grace of Your Love verčia tuo suabejoti.

Įvertinimas. 6.8

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą