2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Daina: The Vaccines - Post Break-Up Sex


Kas jau kas, o britai labai mėgsta turėti numylėtinius. Grupes ir atlikėjus, kurias tokie žurnalai kaip NME paverčia žvaigždėmis, kulto objektais jiems dar net nespėjus išleisti debiutinio albumo. Paskutinieji iš tokių buvo Arctic Monkeys. Be kitų epitetų jiems buvo priskiriamas ir toks (ar tik man vienam atrodo, kad kiek perspaustas?):„Tūkstantmečio grupė“.
Naujieji dievukai The Vaccines turėjo tenkintis kiek silpnesniu epitetu – jie buvo pavadinti naujojo dešimtmečio garsu. Gal ir ne taip didinga, bet vis tiek įpareigoja. Taigi ar verta ši grupė tokio šiuršiulo?
Jų debiutas What Did You Expect from The Vaccines pasirodo jau kovo 14-ąją, bet net ir dabar jau galima kurtis kažkokį įspūdį apie jų muziką. Internete laisvai galima susirinkti bent jau pusė albume būsiančių dainų. Jose jie skamba lyg tikrai įdomus minėtų Arctic Monkeys ir The Strokes mišinys. Tris kūrinius „Wreckin‘ Bar (Ra Ra Ra)“, „If You Wanna“ bei „Blow it Up“ grupė jau net spėjo pristatyti gyvai Jools Holland‘o laidoje.
Tačiau šįkart didesnį dėmesį norėtųsi skirti paskutiniajam jų singlui „Post Break-Up Sex“, juk albumo pavadinimas, regis, ir atsirado kiek pakeitus dainos žodžius. Jeigu minėtosios trys dainos yra trys trumpi energijos pliūpsniai, patraukiantys užkrečiančiu būgnų ritmu, skanduotes primenančiais priedainiais bei kone shoegaze maniera džeržgiančiomis gitaromis, tai ši jau supažindina ir su lyriškesne kolektyvo puse. Viskas čia kur kas lėčiau, o ir dainos žodžiai bando naudoti kiek sentimentalesnius įvaizdžius. Tačiau nepaisant to, ketvertukas neatsisako savo fūzų, paprastos struktūros, ir po vieno perklausymo daugiau mažiau įsimenamų eilučių.
Visa tai skamba kaip trūkumai, bet iš tikrųjų yra ne visai taip, nes The Vaccines ir užkabina šituo savo paprastumu, tiesmukiškumu. Ir jų muzika skamba taip... na, vyriškai! Štai koks tai žodis. Jie skamba kaip grupė su kiaušiniais.O tokią šiais laikais surasti jau vis sunkiau ir sunkiau. Ar čia tik pradinis įspūdis, ar tikras dalykas, bus galima įsitikinti jau labai greitai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą