2011 m. kovo 27 d., sekmadienis

Albumas: Alex Turner - Submarine OST (2011)



Populiariųjų Arctic Monkeys lyderis pasauliui pristato pirmąjį savo kaip solo atlikėjo bandymą. Alex‘as Turner‘is iš gausybės pastaraisiais metais pridygusių įvairių grupių „priekinių žmonių“ visada išsiskyrė savo privatumo saugojimu ir muzikos, o ne skandalų skandalėlių, statymo į pirmą vietą. Jo grupė pastaraisiais metais pasirodė drąsi, nebijanti eksperimentuoti, nepataikaujanti ir aš tikiu, kad birželį pasirodysiantis Suck It and See bus kol kas geriausias jų darbas.
Pagrindo tokiam nusiteikimui suteikia ir šis šešių dainų rinkinys. Jame Turner‘is muzikuoja taip lengvai, bet sykiu ir be galo užtikrintai, kad galima tik stebėtis jo talentu. Ir žinoma jo branda. Dauguma jį atsimena dar iš 2006-ųjų, kaip jaunuolį su dar neseniai spuoguotu veidu, dainuojantį apie šokių aikšteles. Tačiau to jaunuolio nebėra. Jis užaugo. Net ir tada Turner‘is reiškėsi kaip puikus tekstų kūrėjas, bet dabar jo eilės pasiekė dar aukštesnį lygį. Su kažkokia britiška melancholija jis kuria scenas, kurios žavi išmoningumu. Tačiau tuo pat metu jose yra ir kažkas labai lengvai atpažįstamo. It's like you're trying to get to heaven in a hurry And the queue was shorter than you thought it would be And the doorman says, "you need to get a wristband"“ – dainuoja jis lėtoje, akustinėje „Get Around the Wind“. Tikrai, šis žmogus, tikriausiai, kada nors parašys ir romaną...
Akustinis jausmas vyrauja visame įraše. Vis ta pati graži melancholija, kuri turi galios įsiurbti tave vidun ir nebepaleisti. Tačiau ši melancholija toli gražu nedidina depresijos. Atvirkščiai Turner‘io eilėse labai daug vilties, džiaugsmo. Jis pasakoja istorijas, išskiria jose smulkmenas ir paverčia aprašytas scenas tikromis. „You look like you’ve been for breakfast at the heartbreak hotel 
Inside of a back booth by the pamphlets and the literature on how to lose. 
Your waitress was miserable and so was your food.
– dainuoja jis žaismingumu išsiskiriančioje „Piledriver Waltz“, ir tu irgi atsiduri tame pačiame restorane, tame pačiame kampe.
Submarine OST atlikėjas pademonstruoja kaip subrendo, užaugo jo talentas. Klausytis šių šešių dainų – vienas malonumas. Turint šį rinkinuką bus daug lengviau sulaukti ir naujojo Suck It and See.

Įvertinimas: 8.4


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą