2011 m. kovo 6 d., sekmadienis

Daina: Architecture in Helsinki - Contact High



Nuo trumpo, smagaus, bet sykiu ir labai vidutiniško Places Like This pasirodymo jau spėjo prabėgti ištisi ketveri metai. Per juos spėjau visai primiršti šią australų indie pop grupę, kuri juk kažkada sugėbėdavo džiuginti tokiais mielai melancholškais įrašais kaip In Case We Die, bei debiutiniu Fingers Crossed. Tačiau dabar grupė grįžta ir balandžio mėnesį pristatys ketvirtąjį savo darbą pavadintą Moment Bends. Ir jie jau netgi spėjo pristatyti pirmajį singlą „Contact High“.
Tad kokie pirmieji įspūdžiai, kas labiausiai užkliuvo kelis kartus perklausius šią dainą? Žinoma, visų pirma pasikeitęs skambesys. Labai paprastas, šiltas, gyvas pirmųjų trijų albumų indie pop pakeistas į kažokį electropop ar kokį ten velnią... Jeigu ne tas pažįstamas grupės lyderio balsas, tai galėtum pamanyti, kad klausaisi kokių Pet Shop Boys. Ir tai jokiu būdu nėra komplimentas.
Kai grupės keičia stilių, aš paprastai džiaugiuosi. Sakau: evoliucionuoja, tobulėja, drąsėja, bręsta etc. Tačiau šiuo atveju jokių malonių emocijų man nekyla. Taip nesinorėtų, kad įdomi, savita grupė išvirstų į kažkokią beveidę, bedantę šutvę.
Todėl tikiuosi, kad aš čia per stipriai, ir kad Moment Bends jau sukels visai kitokią reakciją.

p.s. už šią dainą gėjiškiau skamba, ko gero, tik Village People...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą