2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Albumas: WU LYF - Go Tell Fire To The Mountain (2011)



Įdomi kompanija šitie britai WU LYF ("World Unite! Lucifer Youth Foundation"). Pavadinimas beveik toks pats paslaptingas kaip ir pačios grupės įvaizdis. O tikriau jo nebuvimas. Šie vyrukai labai stengiasi išlikti kone visiškais incognito. Last.fm apie juos nerasite jokie tekstuko, o net ir didžioji galingoji wikipedia skundžiasi, kad grupei skirtas puslapis vis paslaptingai ištrinamas. Nariai nedalina interviu, nesiveržia į televiziją. Kaip pasakytų žmonės, šnekantys svetima kalba, žūt būt stengiasi išlikti low profile… Nežinia, gal būti paslaptingais yra stengiamasi specialiai, o gal paprasčiausiai siekiama, kad už juos kalbėtų tik muzika. O ji dėmesio tikrai verta.
Grupės stilių apibūdinti be galo sunku. Jame tarsi susilydo keli žanrai. Dainų struktūra, užmojis demonstruoja didžiulę post-roko įtaką, tačiau tuo pat metu atsigręžiama ir į tradicinį roką. Dainos melodingos, priedainiai, kad ir nelabai ryškūs, bet visgi yra. Galų gale didelį vaidmenį atlieka ir vokalas, kurio emocingumas, įtaigumas yra vienas įsimintinesnių albumo atributų. O kur dar labai psichodeliškai skambantys sintezatoriai. Žodžiu, kolektyvo muzikoje persipina daugybė stilių, bet kažkokiu būdu viskas skamba labai natūraliai ir užtikrintai. Be to ir unikaliai. Klausydamasis WU LYF vis bandžiau surasti, su kuo galėčiau juos palyginti, bet visos mano paieškos buvo bevaisės. Vienu metu net pastačiau šalia jų Kings of Leon (gal dėl dainavimo manieros), bet galiausiai susipratau, kad šiems tai būtų pernelyg didelis komplimentas.
Dešimt albumo kūrinių tiesiog gniaužia kvapą. Seniai neteko girdėti nieko bent panašiai intensyvaus. Beklausant ima įspūdis, kad grupė turi labai aiškią viziją, tikslą, kurį nori pasiekti, ir ryžtingai bei užtikrintai eina jo link. Rodos, net gali užuosti jų prakaitą. Kiekvienas garselis turi savo funkciją, savo vietą. Jokų dvejonių, jokio blaškymosi. Tiesiog labai kantrus veržimasis pirmyn. Ketveriukė kada reikia patyli, kada reikia leidžiasi į psischodelinius paklejojimus, kada reikia kelia įtampą, kada reikia ir „sprogsta“.
Muzikuojama profesionaliai ir kokybiškai. Kiekvienas instrumentas skamba įdomiai, išskirtinai, o po to viskas puikiai sulimpa į vientisą lydinį. Gitara kuria gyvas, kartais gilias, o kartais visai nerūpestingas melodijas. Sintezatoriai suteikia tą psichodelinį prieskonį. O ritmo sekcija iš vis nusipelnė vien tik liaupsių ir yra viso albumo pažiba. Dar, žinoma, yra vokalisto balsas, kaip reta ekspresyvus, uždegantis.
Trūkumų Go Tell Fire To The Mountain surasti ne taip jau ir lengva. Gal dainos kiek ir panašios (schema: įtampos kėlimas; poilsis; sprogimas; epilogas), bet tai ne taip stipriai ir kliūna. Galų gale, pasiklausius įrašo daugiau kartų imi atskiruose kūriniuose pastebėti ir daugiau išskirtinimų. Tai gitara skamba įdomiau, tai bosas itin gražiai pulsuoja. Albumas apskritai reikalauja šiek tiek klausytojo kantrybės, pastangų, atidumo.
WU LYF debiutas, švelniai tariant, pavyko. Jei driokstelėjo su labai savitu ir įdomiu darbu, kurio klausytis vienas malonumas. Derindami įvairių žanrų įtakas jie atrado unikalų skambesį, kuriuo pasidomėti tikrai verta.

Įvertinimas: 8.7

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą