2011 m. birželio 21 d., antradienis

How To Dress Well - Just Once EP (2011)



Ar girdėjote pernykštį šio vieno žmogaus projekto debiutą Love Remains? Jeigu ne, tai nepasididžiuokite ir paklausykite. Tai labai nepretenzingai, naudojantis elementariausiomis prriemonėmis įrašytas albumas. Dainuojama lyg ir R&B maniera, bet Tom Krell(toks po pseudonimu besislepiančio žmogaus vardas) iš tikrųjų gerokai peržengia šio žanro ribas. Lo Fi skambesys, psichodeliška atmosfera ir ambient jausmas paverčia jo kuriamą muziką išties ypatinga. O dabar jis mus džiugina ir naujutėlaičiu Just Once EP – tikrai be galo gražia muzikos porcija.
Įrašą sudaro keturios dainos, trys iš kurių buvo ir debiute, bei vienu šviežiu kūriniu. Tačiau neapsigaukite – Tom Krell tikrai nesikartoja. Jau ir girdėtosios dainos skamba visiškai kitaip, tiesiog sunkiai atpažįstamai. Visas burtas slypi skliausteliuose įrašytuose žodžiuose – „Orchestral Version“. Visos dainos papuoštos styginių aranžuotėmės. Ir jos sukurptos tikrai ne tingiai. Atvirkščiai, jos labai sėkmingai galėtų būti klausomos ir atskirai, bet sumaišytos su subtiliu atlikėjo balsu sukuria tiesiog magišką derinį.
Dainos labai stiprios. Jose tikrai yra kažkas išskirtinio. Emocingas, tarsi persmelktas gilaus skausmo vokalas; silpnas, bet tvirtas ir užtikrintas ritmas; labai vykusios styginių partijos į vientisą lydinį sukrenta tarsi savaime. Nuotaika tamsi (trys dainos pavadintos „Suicide Dream“), ji įsiurbia, užvaldo.  Apskritai, šio įrašo vienintelis trūkumas yra tas, kad jis labai jau greitai pasibaigia.
Nežinia ar How to Dress Well kuria planus planuoja išleisti visą panašaus stiliaus albumą. Belieka tik tikėtis, kad taip. Tai tikrai būtų labai labai įdomus įrašas.

Įvertinimas: 8.4


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą