2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Daina: EMA - California



Yra tokių žmonių, kurie labai jautriai reaguoja į keiksmažodžius. O jeigu dar viešojoje erdvėje… Pavyzdžiui dainose. Ką jie pasakytų išgirdę kaip jauna šviesiaplaukė Erika M. Anderson, save vadinanti EMA, savo singlą California pradeda štai taip riebiai: fuck, California, you make me boring..?
Turbūt pasipiktintų. Sakytų: na ir kam tie keiksmažodžiai?? Eina jie velniop. Nieko jie nesupranta. Nes Erikos daina iš tikrųjų turėtų šokiruoti, bet visai ne dėl stiprios kalbos. Ne, ji pribloškia savo jėga ir atvirumu. Fone ūžiant, griaudint agresyviems sintezatorių garsams, kurie gal kažkuo primena tamsiausius The Knife momentus, jis mėtosi frazėmis, kurias taip ir norisi cituoti, bet iš principo to nedarysiu. Nėr čia ko. Patys paklausysit.
Tamsa ir mizantropija spinduliuojanti “California” iš pradžių klausosi nelengvai, bet per koko trečio ar ketvirto perklausymo metu kažkas tavyje įsijungia (o gal išsijungia?). Daina tampa kažkuo daugiau nei tik mosikavimu kumščiu svaidantis sparnuotomis frazėmis. Ji it į kokią purviną balą įmeta tave į jaunos asmenybės pasaulį, grėsmingą tačiau sykiu ir kerintį.
Telieka laukti albumo. Žinau, kad aš pats klausysiu jo itin atidžiai.

p.s. šis klipas, ko gero, pats seksualiausias iš visų mano matytų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą