2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Albumas: Robin Pecknold - Three Songs EP (2011)


Fleet Foxes naujasis albumas jau antri metai figūravo laukiamiausiųjų sąraše. Ir štai pagaliau jo ne visai legali kopija jau groja mano winamp’e. Jo recenzija čia irgi neišvengiamai pasirodys, bet kol dėliojasi mintys labai pravartu pasiklausyti ir grupės lyderio Robin’o Pecknold’o solinio trijų dainų rinkinuko, taip ir pavidinto: Three Songs EP.

Ir klausant pačių Fleet Foxes, ausis visada užkliūna už tų jų dainų, kuriose yra vien akustinė gitara ir balsas. Gražesnių dalykų už kokias “Meadowlarks” ar “Oliver James” pastaraisiais metais taip ir nebuvo sukurta. Būtent iš tokios pačios vietos – greičiausiai iš nuošalaus kambario, kurio langus čaižo lietaus lašai – ateina ir šios trys dainos. Naudodamasis tik gitara ir savo net kiek gluminančiu talentu Pecknold’as sugeba sukurti ištisą pasaulį, kurio harmonija neįmanoma atsigėrėti.

Pecknold’o balsas tiesiog neklystantis. Nėra jis kažkoks išskirtinis, bet pasižymi tokiu išraiškingumu, kad kartais net kvapą gniaužia. Juo reiškiamas liūdesys, ilgesys ar svajingumas perteikiami tiesiog tobulai. Kiekviena emocija, kiekviena intonacija taip giliai įsėda į tavo sąmonę, jog tu tampi muzikos dalimi, o gal ir atvirkščiai…
Trys dainos, trys trumpos istorijos dar kartą primenančios, kad šis žmogus yra vienas talentingiausių pastarųjų metų muzikantų. Jokio blaškymosi, jokios didybės manijos, jokių perdėtų ambicijų. Tik rami, nuostabi, sielą šildanti muzika. Žmogus, jo gitara ir jų besiklausantis, nutilęs pasaulis.

Įvertinimas: 8.0

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą