2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

Albumas: King Krule - King Krule EP (2011)



Štai jums jaunuolis į kurį verta atkreipti dėmesį. Septyniolikmetis Archy Marshall‘as stebina keliais dalykais. Savo kaip dainų autoriaus brandumu, itin charakteringu balsu ir labai įdomia grojimo elektrine gitara technika. Savo kompozicijas į internetinius vandenis jis mėto jau kuris laikas. Tiesa kol kas ne visai apsisprendžia dėl tinkamo pseudonimo (tėvų duotas vardas mat netinka). Iš pradžių jis norėjo būti žinomas kaip Zoo Kid, o dabar, regis, apsistojo ties King Krule. Tokį pavadinimą jis davė ir debiutiniam savo EP. Jame randame trylikos minučių prezentaciją kūrėjo, kuris ateityje turėtų nuveikti tikrai daug.
Marshall‘o muzikai akivaizdžiai nemenką įtaką yra padaręs aštuntojo dešimtmečio punk‘as. Kartais taip ir girdi Joe Strummer‘į. Tiesa, čia gerokai mažiau pykčio, viduriniojo piršto rodymo ir kur kas daugiau mūsų laikams būdingos desperacijos, izoliacijos, susvetimėjimo, ilgesio. Vienok King Krule balsas ir gitara dažnai skamba šaltai, o kartais netgi ir agresyviai, bet po savotišku ledu slypi labai jautri, romantiška, pažeidžiama siela. Marshall‘o mintys visai nepaaugliškos. Apie kančią, kaltę, tikėjimo stygių ir tt..  Jokių bitučių ir gėlelių.
Muzikine prasme King Krule dainos gana minimalistiškos. Viso ko centre – jo elektrinė gitara. Ja kuriama melodija, diktuojamas tempas ir nuotaika. Ant viršaus užmetama šiek tiek būgnų ir elektroninių garsų, bet būtų buvę galima drąsiai apsieiti ir be jų. Esmė vis tiek yra balse ir gitaroje. Dar šiek tiek apie balsą. Ne man pirmam ir tikrai ne paskutiniam kilo toks klausimas: čia tikrai šito vaiko balsas? Žiūri į tą liesą ginger‘į ir negali atsistebėti. Kaip? Iš kur?
Jaunuoliui būdinga savotiška working class etika. Net ir jo įvaizdis apie tai byloja. Kiek jis pagrįstas - jau kita kalba. Laikas pelus nuo grūdų atskiria geriausiai. Aišku tik tai, kad King Krule EP yra pareiškimas padarytas nenuginčijamai talentingo asmens.

Įvertinimas: 7.8

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą