2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Albumas: Justice – Audio, Video, Disco. (2011)



Nemenkas uždavinys – pateisinti lūkesčius. Ypač jeigu jie sukuriami pavykusio pirmojo albumo. Ne viena grupė tuo jau įsitikino, ne viena tuo dar įsitikins. Antro albumo problema dažna ir lengvai suprantama. Debiuto dainoms parašyti juk skirtas visas ligtolinis gyvenimas, o ir spaudimo iš nieko nejausti. Taip sakant, absoliuti laisvė kūrybiškumui skleistis. Kai prieš ketverius metus prancūzų duetas Justice išleido savąjį Cross, reakcija buvo ganėtinai entuziastinga. Tame albume šokių muzika buvo pagerinta tamsumu, agresyvumu, paslaptingumu, netgi savotišku mistiškumu. Tasai įrašas iki šiol išlieka gana įdomus. Tačiau štai galiausiai duetui prisireikė išleisti ir antrąjį darbą. Pasikankino vyrukai ketverius metelius ir sukūrė Audio, Video, Disco.
Duetas pamąstė pamąstė ir nusprendė sukti pop kryptimi. Originalu, ką jau čia ir bepridursi. Sentimentų senajai alternatyvumo dvasiai šiame albume nelabai besurasite. Nuo pradžios iki galo čia nieko daugiau nedaroma kaip tik bandoma pasiūlyti ką nors tinkamo šokių klubų aikštelėms. Apie tinkamumą tai erdvei aš net nebandysiu spręsti. Ritmai šiaip jau gana įsimenantys ir pakankamai trankūs, tad galbūt šioje vietoje ir neprašauta. Tačiau faktas kaip blynas, kad Audio, Video, Disco. spinduliuoja banalumu ir nuoboduliu. Kompozicijos neįmantrios, dažnai netgi primityvios. Visur tie patys beat‘ai, per garsiai skambantys sintezatoriai ir nieko nepasakantys žodžiai. Nuobodu ir tiek.
Kabintis galima nebent už to, kad Justice čia pridėjo šiek tiek roko elementų. Kartais ima visai gražiai ūžti gitaros, o kai jos susilieja su sintezatoriais jau išeina ir šis tas įdomesnio. Štai pavyzdžiui kokios „Brainvision“ visai įmanoma klausytis. Pakankamai miela ausiai ir elegantiška, disco stiliaus titulinė albumo daina. Jeigu visas įrašas būtų kažkuo panašus, jo perklausymas nereikalautų tiek daug pastangų.
Lyginant su debiutu Audio, Video, Disco. yra gerokai daugiau vokalo. Akivaizdu, kad juo čia bandoma privilioti tuos, kam kūriniai be vokalo yra tiesiog atgrasantys. Kitaip tariant, vis pataikavimas eilinio klausytojo skoniui. Žinia, pataikavimas dar niekam ir niekada neišėjo į naudą. Ne išimtis ir Justice. Tingiai parašytos eilės ir perdėtai nusaldintas balsas dueto darbui tik daro meškos paslaugą.
Justice sugrįžimas – tai visiškas nusivylimas. Įrašas nuobodus, nuspėjamas, banalus, pataikūniškas. Viena kita įdomesnė daina naudos atneša mažai. Jeigu projektas nuspręs nutraukti veiklą, dėl to, tikriausiai, niekas per daug ir nesupyks.

Įvertinimas: 5.0

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą