2012 m. sausio 24 d., antradienis

The Weeknd – Echoes Of Silence (2011)



Pačioje praeitų metų pabaigoje Toronto underground’inio r&b žvaigždė Abel’is Tesfaye į interneto platybes paleido trečiajį savo albumą, o tiksliau mixtape’ą pavadinimu Echoes of Silence. Produktyvumas iš tikrųjų įspūdingas. Per 2011-uosius pasirodė trys tokie įrašai paženklinti The Weeknd vardu. Prieš tai juk dar pasirodė House of Balloons ir Thursday. Kažkada rašydamas apie pastarąjį net suabejojau tokių tempų prasmingumu. Juk iš tikrųjų taip labai paprasta išsisemti. Echoes of Silence ir turėtų būti atsakymas į tai ar tokios baimės tikrai pagrįstos.
Tesfaye ir šiame įraše dviračio neišradinėja. Stilius daugiau mažiau toks pats. Nuotaiką galima pavadinti šokiu tokiu viduriuku tarp House of Balloons ir Thursday. Jis ne toks tamsus kaip pirmasis ir ne toks „vakarėliškas“ kaip antrasis. Iš visų trijų šis, ko gero, yra pats romantiškiausias bei ramiausias. Vis dėlto dainų temos nelabai pasikeitė. Vėl daugybė eilučių apie seksą, alkoholį, narkotikus, vakarėlius ir dar kartą seksą. Kreipimaisi į kažin kokią „mergytę“ ir raginimai „nusirengti drabužius“ pilasi kaip iš gausybės rago. Pasikartosiu, gal tai galima kažkaip paaiškinti žanro specifiką, bet tokie žodžiai labai greitai ima atrodyti banalūs.
The Weeknd pagrindiniu ginklu išlieka jo puikus vokalas. Jis jautrus, bet kartu ir stiprus. Dainuojama be galo emocingai, skausmingos patirtys perduodamas tikrai labai įtikinamai. Jeigu klausytum tiesiog kaip, o ne dainuoja Tesfaye, tai anksčiau išsakytos mintys, ko gero, net ir nekiltų.
Pasiklausius Echoes of Silence kelis kartus, baimė, kad The Weeknd greit išsisems tarsi ir pradingsta. Jis tikrai stipresnis už Thursday, o kai kuriais momentais ir už House of Baloons. Kai kurie šio įrašo kūriniai yra tiesiog nuostabūs. Štai pavyzdžiui „Montreal“ yra stipriausia jo iki šiol sukurta daina. Joje seksualumą pakeičia sena gera romantika. Išėjo nuostabi baladė, kurią puošia nešvarūs ritmai ir kelios prancūziškai sudainuotos eilutės. Dar būtina paminėti „XO/The Host“, „Same Old Song“, bei nuostabaus grožio „Echoes of Silence“.
The Weeknd trečiasis įrašas kažkokių revoliucijų nesukelia, bet tikrai demonstruoja šokią tokią atlikėjo evoliuciją. Jis pamažu atranda ir kitų temų nei tik seksas ir vakarėliai. Trečiojoje trilogijos dalyje yra dainų, kurių nepamėgti tiesiog neįmanoma.

7.8 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą