2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Daina: The Strokes - Under Cover of Darkness


Belaukdami naujo albumo The Strokes gerbėjai pagrįstai galėjo pulti į visišką desperaciją. Kaip ne kaip, juk First Impresions of Earth pasirodė dar gūdžių 2006-ųjų sausį. Per tą laiką grupė buvo suspėjusi surengti kelias nesėkmingas įrašų sesijas, bei prileisti krūvą solo albumų, kurių vertė išlieka diskusijų klausimu. 2010-ųjų pradžioje The Strokes, atrodė, jau rimtai nutarė pratęsti savo karjerą, bet įrašinėjimo darbai strigo, bent jau mane buvo apėmusios ir visai liūdni nujautimai. Tačiau, regis, viskas susitvarkė. Ketvirtasis niujorkiečių studijinis darbas Angles pasirodo jau kovo mėnesį, ir grupės nariai, atrodo, yra visai patenkinti naująja medžiaga. Ir, sprendžiant pagal pirmąjį singlą Under Cover of Darkness, ne be reikalo.
Daina sugražina mus į Is This It ir Room on Fire laikus, kai grupė dar nebuvo įnikusi į, būkim atviri, nepavykusį eksperimentą kodiniu pavadinimu First Impresions of Earth. Garsas kiek mažesnis, bet gerokai smagesnis. Julian‘as Casablancas sugrįžo prie savo tradicinės atsipūtusios dainavimo manieros. Nikolai‘us Fraiture kaip senais gerais laikais sau tyliai kuria įsimintiną boso liniją, o visa grupė pagaliau vėl skamba kaip vienas darinys.
Taigi pradžia daigiau nei įkvepianti. Norisi manyti, kad Angles kažkokiu būdu priartės iki genialiojo Is This It lygio. Pagyvensim – pamatysim. The Strokes pelnė šlovę pristatydami pasauliui su niekuo nesupainiojamą nuobodulio, pykčio, apatijos ir agresijos mišinį. Pasauliui jo vis dar reikia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą